In een glas met broodstengels |
Je hebt nodig: ongeveer 100 á 150 gram rivierkreeftjesvlees, 75 gram hollandse garnalen (optioneel) , little gemsla (of ijsbergsla die je heel fijn snijd), mayonaise (liefst zelfgemaakt), een limoen, poedersuiker, een groene appel en natuurlijk zout en peper.
Maak eerst de dressing van twee flinke eetlepels mayonaise die je losklopt met een scheutje water. Voeg daar 1 eetlepel limoensap en 1 theelepel poedersuiker (dit accentueert ook de zoetigheid van de rivierkreeftjes) aan toe en breng op smaak met zout en peper (uit de molen). Doe het rivierkreeftjesvlees en de garnalen in een mengkom en voeg wat fijngesneden little gem en in blokjes gesneden appel toe. Doe de dressing erover en meng door elkaar. Zet een minuut of 10 in de koelkast om de smaken even in te laten trekken en maak vast de glaasjes of borden klaar.
Doe wat little gemm (of ijsbergsla) in de glaasjes, of
leg op het bord, verdeel daar een flinke eetlepel van de salade over
en bestrooi met wat peterselie. Geef er een vorkje bij en uitdelen
maar!
Als amuse voor twee personen in een klein glaasje |
Als voorgerecht met salade en kaasstengel |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten