zondag 17 juni 2012

Hup Holland Hup!

Vanavond speelt het Nederlands elftal de allerlaatste poule-wedstrijd. Dat het een belangrijke wedstrijd is, is voor iedereen wel duidelijk na de nederlagen tegen Denemarken en Duitsland. Maar er is nog een kleine kans dat Nederland alsnog door gaat, als is die kans wel heel klein. Dat wordt nagelbijten dus vanavond...

Voor allen onder ons die graag hun nagels willen behouden én van snacken houden tijdens het voetbal, deel ik een lekkere en vooral gezonde snack met je: groentestengels mét yoghurt-knoflookdip! Zet dus je tanden niet in je nagels, maar knabbel op wortel en paprika, helemaal in stijl van oranje!

Deze snack kun je van te voren klaar maken en is heel makkelijk. Snijd vier wortels in de lengte in vieren (geen winterpeen). Doe dit ook met de oranje paprika. Ik serveer ze in een stenen 'patatzak' die ik ooit eens ergens bij heb gekregen, maar in een mooi glas staan de stengels ook prachtig.

Ik serveerde er ook wat snoeptomaatjes bij
Meng twee eetlepels yoghurt met twee eetlepels mayonaise. Rasp een flinke teen knoflook boven het yoghurt-mayo mengsel en meng dit erdoor. Snijd een klein bosje bieslook fijn en roer dit erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer bij de groentestengels.

Aanvallen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten