maandag 18 juni 2012

Zelf cordon bleu's maken

Heerlijk, een cordon bleu. Vlees gevuld met een plak ham en kaas. Waar deze manier van vlees bereiden vandaan komt, is een beetje onduidelijk. Zowel de Zwitsers als de Oostenrijkers claimen dat de cordon bleu bij hen vandaan komt. Waar het ook vandaan komt, ik ben er dol op! Natuurlijk kun je de cordon bleu's kant en klaar in de supermarkt kopen, maar je kunt het ook net zo makkelijk zélf maken.

Wat heb je nodig (voor twee personen):

twee dikke ham- of varkenslappen

plakjes achterham

plakjes kaas

varkensvleeskruiden

paneermeel

cocktailprikkers om het vlees me vast te zetten


Snijd de hamlappen in, tot ongeveer driekwart van de hamlap. Nu heb je een flapje op de hamlap, die je open en dicht kunt slaan. Leg in dat 'envelopje' een plak ham en een aantal plakjes kaas (zoveel als past). Vouw de hamlap weer dicht en zet vast met een aantal cocktailprikkers.

Roer de varkensvleeskruiden door een laagje paneermeel in een diep bord. Haal de cordon blue's erdoor en laat even rusten in de koelkast.

Verwarm een koekenpan met een klontje boter en bak de cordon bleu's op middelhoog vuur in zo'n 15 á 20 minuten gaar. Keer regelmatig.

Ik serveerde mijn cordon bleu's met gekookte nieuwe aardappels met een beetje jus en sperzieboontjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten