Serveer met frisse groene salade |
Ik gebruik zalm en garnalen in de saus, die op basis van tomatensaus is gemaakt. Een recept uit de Allerhande, die in 2009 elke maand voetballers om hun favoriete gerecht vroegen. Koen van de Laak van FC Groningen gaf deze vispasta met garnalen als favoriet aan. Geen idee wie de beste voetballer is, maar het recept heb ik altijd onthouden!
Voor twee personen
(ik vries meestal een portie in!) gebruik ik:
250 gram pasta (ik gebruik graag penne
in dit gerecht)
250 gram reuzengarnalen (uit de diepvries)
125 gram verse zalmfilet (in blokjes of snippers)
half blikje tomatenblokjes (200 gram)
1 eetlepel creme fraiche
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden (mix met o.a. oregano, tijm, knoflook en salie)
verse basiliciumblaadjes
toefje peterselie
250 gram reuzengarnalen (uit de diepvries)
125 gram verse zalmfilet (in blokjes of snippers)
half blikje tomatenblokjes (200 gram)
1 eetlepel creme fraiche
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden (mix met o.a. oregano, tijm, knoflook en salie)
verse basiliciumblaadjes
toefje peterselie
Kook de pasta beetgaar. Verwarm twee
eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen aan
tot de mooi roze zijn. Bak ook de zalmblokjes even mee, schenk de
tomatenblokjes erbij en verwarm deze mee. Roer de creme fraiche er
voorzichtig doorheen en breng op smaak met de italiaanse kruiden en
zout en peper. Giet de pasta af en voeg deze aan de saus toe. Scheur
de basiliciumblaadjes grof en strooi ze over het gerecht. Serveer met een toefje peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten