donderdag 5 juli 2012

Pasta met vis

Serveer met frisse groene salade
Vriendlief houdt niet van vis. Ja, alleen gebakken vis en kibbeling. En, oké vooruit garnalen en koolvis willen er ook nog wel eens ingaan. Maar tilapiafilet? Zalm? Gamba's? Nee, daar maak je hem niet blij mee. Datzelfde geldt voor pasta. Ook daar wordt hij niet blij van. Dus de combinatie pasta met vis staat niet vaak op het menu, maar is dan oh zo lekker!

Ik gebruik zalm en garnalen in de saus, die op basis van tomatensaus is gemaakt. Een recept uit de Allerhande, die in 2009 elke maand voetballers om hun favoriete gerecht vroegen. Koen van de Laak van FC Groningen gaf deze vispasta met garnalen als favoriet aan. Geen idee wie de beste voetballer is, maar het recept heb ik altijd onthouden!

Voor twee personen (ik vries meestal een portie in!) gebruik ik:

250 gram pasta (ik gebruik graag penne in dit gerecht)
250 gram reuzengarnalen (uit de diepvries)
125 gram verse zalmfilet (in blokjes of snippers)
half blikje tomatenblokjes (200 gram)
1 eetlepel creme fraiche
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden (mix met o.a. oregano, tijm, knoflook en salie)
verse basiliciumblaadjes
toefje peterselie

Kook de pasta beetgaar. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen aan tot de mooi roze zijn. Bak ook de zalmblokjes even mee, schenk de tomatenblokjes erbij en verwarm deze mee. Roer de creme fraiche er voorzichtig doorheen en breng op smaak met de italiaanse kruiden en zout en peper. Giet de pasta af en voeg deze aan de saus toe. Scheur de basiliciumblaadjes grof en strooi ze over het gerecht. Serveer met een toefje peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten