En met
asperges kun je veel kanten op: grillen en verwerken in een salade,
rauw met olijfolie, zout en peper als slank hapjes of klassiek met
ham, eieren en botersaus. Ook in een soep zijn asperges heerlijk! In
die van mij vormen ze een perfecte combi met truffelolie, een
heerlijke combinatie!
Voor mijn
soepje (als klein sjiek voorafje voor twee personen) nam ik: 300 gram
asperges, 200 ml water, 50 ml room, een flinke klont boter,
truffelolie, 1 klein boullionblokje (voor 200 ml) zout en peper,
maïzena en peterselie als garnering.
Schil de
asperges met een dunschiller en snijd ze in kleine stukken. Zet een
pan op met het water en laat het boullionblokje erin oplossen. Voeg
de asperges, de boter, de room, twee theelepels truffelolie en zout
en peper toe en breng aan de kook. Kook tot de asperges gaar zijn en
vis dan de kopjes of punten van de asperges eruit (het lekkerste
gedeelte van de asperge!) en zet deze even apart. Pureer dan de soep
met een staafmixer glad en romig en zet weer op het vuur met de
aspergepunten. Voeg wat maïzena toe om de soep iets dikker te maken
en serveer in een mooi glaasje met een drupje truffelolie en een
toefje peterselie.
als klein voorafje in een glaasje |
Of als heerlijk voorgerecht |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten