woensdag 2 mei 2012

Restaurant Recensie: Grandcafé 't Dorp in Dedemsvaart


Heerlijk brood en kruidenboter
Sinds twee jaar gaan we met veel plezier naar Grandcafé 't Dorp in Dedemsvaart dat haar deuren sinds juni 2010 geopend heeft. Het voormalige pand van Brezan Automaterialen is van top tot teen verbouwd tot een geweldig gezellig restaurant waar we graag heengaan, of het nu voor een kopje koffie, een lekkere lunch of voor een dineetje met vrienden is. Vooral de gezellige aankleding, het interieur en de tierelantijntjes zijn écht helemaal mijn ding. En dan hebben we het nog niet eens over de menukaart gehad, want ook die is goed. Waar vind je nog 'Krummelei' als lunch? En wat te denken van 'Arrestjescake' als toetje? De porties zijn groot en goed en je proeft dat alles uit eigen keuken komt. Dat begint al bij het stokbrood met eigengemaakte kruidenboter. Bij de eerste hap heb je eigenlijk al spijt dat je een hoofdgerecht hebt besteld, want je blijft eten in die heerlijke kruidenboter.
Tosti

Naast de kruidenboter, maakt 't Dorp ook de soepen, sauzen en cakes en taarten zelf. 'Gebakje in een plakje' voor bij de koffie, verzin het maar eens! Ook de 'Goulashsoep' die in de winter op het menu stond als seizoenslunch, was heerlijk. Zoals ik al eerder zei, zijn de porties ruim. Dus vriendlief en ik kregen met moeite de tosti op, die we naast de soep hadden besteld. Bij 't Dorp ga je dus altijd met een goedgevulde maag huiswaarts.

Winterse Goulashsoep

Onlangs zijn Martijn en ik bij 't Dorp wezen eten en ik bestelde eens een vegetarisch hoofdgerecht: 'Gevulde Courgette' in plaats van de eeuwige 'Biefstuk 't Dorp' (die overigens super lekker is!). De courgette was echt heerlijk. Lekker gevuld met verse prei, paprika, tomaatjes en met een gegratineerd korstje van kaas. Daarbij kregen we oma's frieten met mayo, romige prei met pijnboom-, en zonnebloempitten en een frisse salade. Heerlijk!
Gevulde Courgette


Cijfer: 8,5


Geen opmerkingen:

Een reactie posten