zaterdag 19 mei 2012

Doe ook mee aan Food Revolution Day!!!

Vandaag is het 'Food Revolution Day' een dag om bewust te worden van het eten van goed voedsel en voorlichting over gezond eten. Initiatiefnemer van deze dag is de bekende Britse chef Jamie Oliver (klik hier om een filmpje te bekijken van de Britse chef die verteld over de Food Revolution Day) 

Jamie Oliver
Wereldwijd is het aantal mensen dat lijdt aan overgewicht verdubbeld sinds 1980. Voor het eerst in de geschiedenis sterven er meer mensen aan overgewicht dan aan honger. Dit moet veranderen en het lot van onszelf ligt in onze eigen handen. We moeten weer terug naar de basis en weten waar ons voedsel vandaan komt. Hiervoor is het geven van goede voorlichting over eten heel belangrijk. Maar ook om jou aan te moedigen om 'from scratch' te koken thuis. Allemaal om betere en gezondere keuzes te maken wat ons dagelijkse eten betreft. Met dit in het achterhoofd heeft Jamie Oliver de Food Revolution Day in het leven geroepen.

Vandaag nemen scholen, ondernemers, chefs, restaurants en liefhebbers van eten deel aan de speciale dag die geheel in het teken staat van gezond en vers voedsel. Iedereen die een bijdrage wil leveren en zich wil inzetten voor het promoten van een gezonde leefstijl en meer kennis van voedsel is uitgenodigd om op zijn eigen manier deel te nemen aan Food Revolution Day. Tijdens Food Revolution Day worden over de hele wereld food events gehouden, kookworkshops bij diverse restaurants en voedsellezingen gegeven en filmpjes en recepten op internet gepost over gezonde en verse voeding.

Om mijn steentje bij te dragen aan Food Revolution Day deel ik met jullie een super gezond en lekker receptje: Een Fruitsalsa met geel fruit!!!

Snijd hiervoor een ananas, een (geschilde) appel, een minneola en een banaan in kleine bokjes en doe ze in een schaal, doe er een scheutje honing bij, hussel door elkaar en verdeel over mooie glazen. Strooi er nog wat amandelschaafsel over en smullen maar!!!



Gele Fruitsalsa






Geen opmerkingen:

Een reactie posten