Af
en toe zondigen mag! In plaats van een snelle boterham met kaas,
kwark met muesli of een salade verwen ik mijzelf af en toe met een
tosti! En ik heb drie favoriete tosti's, die heel easy maar vooral
lekker zijn!
Tosti Caprese
Ik
heb gek op de combinatie mozzarella, tomaatjes en basilicum, dus ook
deze tosti is één van mijn favorieten. Voor
één tosti heb je nodig: twee sneetjes grof gesneden bruin brood,
(rode of groene) pesto, mozzarella en tomaat in plakjes en een paar
blaadjes basilicum. Besmeer het brood met de pesto en beleg met de
mozzarella, de tomaat en de basilicumblaadjes, druk stevig op elkaar
en leg in een tosti-ijzer tot de mozzarella gesmolten is.
Open
tosti
Een
wat onbekendere tosti, die via vriendin Klaudia vanuit Brabant
terecht kwam op de menukaart van de Ierse pub waar ik een aantal jaar
geleden werkte. Deze
tosti is, zoals de naam al doet vermoeden, open met daarop een
gebakken eitje.
Voor
één open tosti heb je nodig: twee sneetjes bruin casino brood,
kruidenboter, kaas, een ei, zout en peper. Verwarm
de oven voor op de heetste grillstand. Besmeer de beide sneetjes
brood met de kruidenboter en beleg met plakjes kaas. Schuif de
sneetjes onder de grill en bak intussen een ei met wat zout en peper
in de pan. Wanneer de kaas gesmolten is, serveer je de sneetjes met
het gebakken ei en wat verse plukjes peterselie.
Tosti met gerookte zalm, dille en citroenmayo
Deze
tosti ontdekte ik ooit eens bij Grandcafé Jipp in Ommen en maak ik
sindsdien regelmatig zelf thuis.
Voor
één tosti heb je nodig: twee sneetjes wit brood, twee plakken
gerookte zalm, kaas, dille (vers of gedroogd), mayonaise, sap van een
halve citroen, zout en peper.
Beleg
de sneetjes brood met de zalm en de kaas en bestrooi met wat dille.
Druk stevig op elkaar en leg in het tosti-ijzer tot de kaas
gesmolten is . Roer de mayonaise los met een drupje water en het sap
van de citroen. Voeg wat dille toe en breng op smaak met zout en
peper. Serveer in een bakje bij de tosti.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten