maandag 16 juli 2012

Lekker als lunch: tosti's!



Af en toe zondigen mag! In plaats van een snelle boterham met kaas, kwark met muesli of een salade verwen ik mijzelf af en toe met een tosti! En ik heb drie favoriete tosti's, die heel easy maar vooral lekker zijn!

Tosti Caprese
Ik heb gek op de combinatie mozzarella, tomaatjes en basilicum, dus ook deze tosti is één van mijn favorieten. Voor één tosti heb je nodig: twee sneetjes grof gesneden bruin brood, (rode of groene) pesto, mozzarella en tomaat in plakjes en een paar blaadjes basilicum. Besmeer het brood met de pesto en beleg met de mozzarella, de tomaat en de basilicumblaadjes, druk stevig op elkaar en leg in een tosti-ijzer tot de mozzarella gesmolten is.
Open tosti
Een wat onbekendere tosti, die via vriendin Klaudia vanuit Brabant terecht kwam op de menukaart van de Ierse pub waar ik een aantal jaar geleden werkte. Deze tosti is, zoals de naam al doet vermoeden, open met daarop een gebakken eitje.
Voor één open tosti heb je nodig: twee sneetjes bruin casino brood, kruidenboter, kaas, een ei, zout en peper. Verwarm de oven voor op de heetste grillstand. Besmeer de beide sneetjes brood met de kruidenboter en beleg met plakjes kaas. Schuif de sneetjes onder de grill en bak intussen een ei met wat zout en peper in de pan. Wanneer de kaas gesmolten is, serveer je de sneetjes met het gebakken ei en wat verse plukjes peterselie.

Tosti met gerookte zalm, dille en citroenmayo
Deze tosti ontdekte ik ooit eens bij Grandcafé Jipp in Ommen en maak ik sindsdien regelmatig zelf thuis.
Voor één tosti heb je nodig: twee sneetjes wit brood, twee plakken gerookte zalm, kaas, dille (vers of gedroogd), mayonaise, sap van een halve citroen, zout en peper.
Beleg de sneetjes brood met de zalm en de kaas en bestrooi met wat dille. Druk stevig op elkaar en leg in het tosti-ijzer tot de kaas gesmolten is . Roer de mayonaise los met een drupje water en het sap van de citroen. Voeg wat dille toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer in een bakje bij de tosti.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten