maandag 3 september 2012

Zondagse soepen: zelfgemaakte uiensoep

De zomer is voorbij en langzaamaan maken we ons op voor de herfst. Het jaargetijde van warme choco, onder een dekentje op de bank en van heerlijke zelfgemaakte uiensoep op een druilerige zondag. Nu was het weer afgelopen zondag niet echt regenachtig, maar toch was ik in een herfst-bui en maakte ik een grote pan vol dampende uiensoep. Het (ontzettend makkelijke) recept deel ik graag met jullie.

Snijd ongeveer tien middelgrote uien in halve ringen en stoof deze in ongeveer twintig minuten op een laag vuur in wat (room)boter aan. Zo worden de uien heerlijk zacht en zoet. Breng de uien op smaak met wat zout en een wat flinke draaien van de pepermolen. Voeg vervolgens twee liter water toe en wat bouillonblokjes en laat de soep aan de kook komen. Mijn geheime tip: voeg een schepje bruine suiker toe, wat de soep een zoetig tintje geeft. Laat vervolgens de soep op een laag vuur sudderen tot deze helemaal naar jou smaak is. Bak stokbrood of ciabatta af in de oven en snijd deze in plakjes. Beleg de plakken met geraspte kaas en laat deze even smelten onder de hete grill in de oven. Serveer de soep in grote kommen met daarin een stukje stokbrood of ciabatta met de gesmolten kaas en een toefje verse peterselie. Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten