Snijd ongeveer
tien middelgrote uien in halve ringen en stoof deze in ongeveer
twintig minuten op een laag vuur in wat (room)boter aan. Zo worden de
uien heerlijk zacht en zoet. Breng de uien op smaak met wat zout en
een wat flinke draaien van de pepermolen. Voeg vervolgens twee liter
water toe en wat bouillonblokjes en laat de soep aan de kook komen.
Mijn geheime tip: voeg een schepje bruine suiker toe, wat de soep een
zoetig tintje geeft. Laat vervolgens de soep op een laag vuur
sudderen tot deze helemaal naar jou smaak is. Bak stokbrood of
ciabatta af in de oven en snijd deze in plakjes. Beleg de plakken met
geraspte kaas en laat deze even smelten onder de hete grill in de
oven. Serveer de soep in grote kommen met daarin een stukje stokbrood
of ciabatta met de gesmolten kaas en een toefje verse peterselie. Bon
appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten