zaterdag 22 september 2012

Dipsausjes!

Het is zaterdagavond, een heerlijk moment om lekker met de beentjes omhoog op de bank te ploffen met een goeie film en een zak chips. Maar wat die chips nog lekkerder maakt, is een lekker dipsausje. En die maak je natuurlijk gewoon zelf. Zelf maak ik vaak twee soorten dipsausjes, die heerlijk zijn en heel eenvoudig te maken. Beide zijn op basis van (zelfgemaakte) mayonaise, maar als je een mager dipsausje wilt, kun je ook één deel mayonaise en één deel (Griekse) yoghurt gebruiken.

Dip met kerrie
Roer drie flinke eetlepels mayonaise los met een vork en voeg een eetlepel water toe. Voeg een theelepel kerrie en een snuf zout toe en klaar is je dipsaus! Deze dipsaus is ook heel lekker als dressing over flinterdunne komkommerschijfjes. Die schaaf je met een mandoline of, als je die niet hebt, met een kaasschaaf heel dun. Lekker bij gebakken kip met friet.


Dip met ketchup
Deze dip is ook heel easy, je hebt er weinig voor nodig maar is oh zo lekker. Meng drie flinke eetlepels mayonaise met een flinke eetlepel ketchup en klaar ben je! Dit is de alcoholvrije versie van een whiskeycocktailsaus en dus heel geschikt voor kinderen, ook omdat de dipsaus lekker mild is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten