woensdag 5 september 2012

Voor doordeweeks: prei-gehakt-kerrie schotel

Lekker met een tomaatje erbij
Een heerlijke ovenschotel die je 's avonds al klaar kunt maken en je de volgende dag na een drukke werkdag zo hop in de oven schuift. Wat heb je nodig? 500 gram half-om-half gehakt (of runder als je het mager wilt houden), twee flinke preien, een halve rode paprika, kerriepoeder, paprikapoeder, een eitje, een flinke lepel roomkaas of creme fraiche, twee handjesvol geraspte kaas, olijfolie, zout en peper.

Was en snijd twee preien in dunne ringetjes. Maak aardappelpuree klaar (zelfgemaakt of uit een pakje speciaal voor ovenschotel, daarin ben je vrij). Verwarm de olijfolie in een hapjespan en laat hierin de kerrie- en paprikapoeder even aanfruiten (zo komen de aroma's van de specerijen los). Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de prei en de paprika toe en stoof aan. Breng op smaak met zout en peper. Roer in een kommetje het eitje los met de roomkaas/creme fraiche en voeg nog wat zout en peper toe. Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel het gehaktmengsel hierover. Giet vervolgens het eiermengsel erover en bestrijk met de aardappelpuree. Trek met een vork voorzichtig een patroon in de aardappelpuree en bestrooi vervolgens met de kaas.

Bereid direct in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak in ongeveer 30 á 45 minuten gaar of zet in de koelkast en bak de volgende dag op 180 graden in ongeveer 50 á 60 minuten gaar.
 
 
 




1 opmerking:

  1. Joyce, graag wil ik weten voor hoeveel personen dit recept is?
    Trynke

    BeantwoordenVerwijderen