vrijdag 20 juli 2012

Cupcake frosting van DC Cupcakes!



Oh, wat ben ik dol op de TLC-serie 'DC Cupcakes'. Al die heerlijke smaken cupcakes en die leuke projecten die deze twee Amerikaanse dames mogen doen! Echt de moeite waard om een keertje te kijken! Onlangs maakte ik hun versie van 'vanille frosting' om mijn cupcakes nóg lekkerder te maken!


Het recept voor deze heerlijke cupcake frosting:
125 gram ongezouten (room)boter
175 gram roomkaas
750 gram poedersuiker
theelepel vanille extract

Allereerst: het is heel belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, anders gaat de boel de schift in! Mocht dit nu gebeuren (stel, je roomkaas is te koud en mixed niet goed met je boter), zet dan een laagje warm water in je gootsteen, zet daar je mengkom in en ga door met mengen. Op deze manier warm je de roomkaas wat op en haal je het uit de schift.

Meng de boter met de roomkaas tot één geheel. Voeg de poedersuiker per 125 gram (ongeveer 1 koffiemok) toe. Wanneer je alle suiker hebt toegevoegd, voeg je het vanille-extract toe. Mix de frosting nog even een minuut of drie op volle snelheid, zodat je een zacht, luchtig en gladde frosting krijgt. Doe in een spuitzak met gladde of kartel spuitmond en maak een mooie decoratie op je (afgekoelde!) cupcake. Ik versierde de cupcakes nog met een aardbei. Mjammie!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten