maandag 23 april 2012

Spinaziebol


Ik ben helemaal fan van de Allerhande. Veel gerechten die ik maak komen uit het gratis tijdschrift van Albert Heijn. Zo ook de Spinaziebol. Een bol van bladerdeeg, gevuld met spinazie en een hardgekookt eitje. Heel gezond en lekker makkelijk!







Voor 4 bollen heb je nodig:

8 plakjes bladerdeeg


500 gr. spinazie (lekker makkelijk uit de diepvries)

4 hardgekookte eieren

1 geklutst eitje

100 gr. geraspte kaas

paneermeel

zout en peper

Verwarm de oven vóór op 200 graden en kook de eieren in ruim water tot ze hard zijn. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. Laat de spinazie even uitlekken in een vergiet en meng met de kaas, zout en peper en paneermeel. Pel de eieren, verdeel het spinaziemengsel in vieren en vorm dit als een dekentje om de eieren heen en leg de bol op het bladerdeeg. Doe dit ook met de andere drie eieren. Dek vervolgens de bollen af met de andere plakjes bladerdeeg en vouw de randjes goed dicht. Besmeer de bollen vervolgens met het losgeklopte ei en bak ze in ongeveer 20 min. in de oven.


Lekker met een kopje (zelfgemaakte) tomaten-groentesoep of een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten