Ik ben helemaal fan van de Allerhande.
Veel gerechten die ik maak komen uit het gratis tijdschrift van
Albert Heijn. Zo ook de Spinaziebol. Een bol van bladerdeeg, gevuld met spinazie en een hardgekookt eitje. Heel gezond en lekker makkelijk!
Voor 4 bollen heb je nodig:
8 plakjes bladerdeeg
500 gr. spinazie (lekker makkelijk uit
de diepvries)
4 hardgekookte eieren
1 geklutst eitje
100 gr. geraspte kaas
paneermeel
zout en peper
Verwarm de oven vóór op 200 graden en
kook de eieren in ruim water tot ze hard zijn. Laat de plakjes
bladerdeeg iets ontdooien. Laat de spinazie even uitlekken in een
vergiet en meng met de kaas, zout en peper en paneermeel. Pel de
eieren, verdeel het spinaziemengsel in vieren en vorm dit als een
dekentje om de eieren heen en leg de bol op het bladerdeeg. Doe dit
ook met de andere drie eieren. Dek vervolgens de bollen af met de
andere plakjes bladerdeeg en vouw de randjes goed dicht. Besmeer de
bollen vervolgens met het losgeklopte ei en bak ze in ongeveer 20
min. in de oven.
Lekker met een kopje (zelfgemaakte)
tomaten-groentesoep of een frisse salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten