zondag 29 april 2012

Lekker alledaags – Andijvie stamppot/ovenschotel



Ovenschotel / stamppot
Een kruising tussen een stamppot en een ovenschotel, dat is het volgende recept.
Want eerst stamp ik de aardappels met de andijvie tot een stamppot om het vervolgens als ovenschotel nog even onder de grill te zetten voor een knapperig korstje.





Wat heb je nodig?

Een kilo kruimige aardappels

500 gram verse andijvie

een flinke klont roomboter

uitgebakken spekjes

ui

knoflook

warme melk

zout en peper

nootmuskaat

een handjevol geraspte kaas

oven met grillstand en een ovenschotel

Kook de aardappels gaar en verwarm de oven voor op de grillstand. Bak de spekreepjes uit en fruit een gesnipperd uitje aan met een fijngesneden knoflookteentje. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de roomboter en de warme melk en breng vervolgens op smaak met nootmuskaat en wat zout en peper. Voeg de andijvie rauw toe en roer even kort door elkaar. Door de hitte van de aardappels wordt de andijvie warm. Voeg ook de spekjes, de ui en knoflook toe en doe alles vervolgens in een ovenschaal en strijk glad. Rasp er kaas over en zet ongeveer 5 minuten onder de hete grill.

Lekker met een filetlapje!


Lekker met karbonade, een gekruid varkensfilet lapje of verse worst.


1 opmerking:

  1. Heerlijk. Je moet er hele oude kaas in doen en eigenlijk een nacht laten staan en dan in de over!!!

    BeantwoordenVerwijderen