woensdag 5 oktober 2011

Bladerdeeg worstjes



Bladerdeeg worstjes
Klaar voor gebruik
Ze zijn alom geprezen. Ze zijn onmisbaar op feesten en partijen. Ze zijn 'piggs in blankets'.
Of, zoals ik ze noem: bladerdeeg worstjes. Het recept is easy, iedereen kan het maken en ze mislukken zelden. De laatste keer dat ik ze maakte was voor onze meidenavond en ze waren (zoals altijd) binnen no-time op. De hoeveelheid die ik hieronder als recept geef, lijkt veel, maar geloof me, aan het einde van het feestje vind je alleen nog kruimels in de schaaltjes waarin je ze opdiende.
Bestrijken met losgeklopt ei

Nodig (voor ca. 120 stuks)
30 velletjes bladerdeeg
4 blikjes cocktailworstjes (van ca. 27 stuks)
1 losgeklopt ei

How-to

Een tafel vol lekkernijen
tijdens de meidenavond
Laat de velletjes bladerdeeg een beetje ontdooien. Snijd de plakjes eerst doormidden en daarna schuin, zodat je vier langwerpige driehoekjes krijgt. Leg een cocktailworstje op de breedste kant en rol op tot je een soort mini-croissantje krijgt. Leg de worstjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak in de (voorverwarmde) oven op 200 graden in ongeveer 15 á 20 minuten goudbruin. Even laten afkoelen en voilá!

Voor de variatie
- Bestrooi de worstjes vóór ze de oven ingaan met wat geraspte oude kaas
- Bestrijk de worstjes vóór ze de oven ingaan met wat gedroogde Italiaanse of Provenciaalse kruiden
- Maak grote bladerdeegworstjes met gewone knakworstjes uit blik. Snijd dan de bladerdeeg plakken niet in vieren, maar schuin in tweeën.  Ook deze kun je bestrooien met kaas of kruiden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten