Een zoete snack uit de frituur: Spaanse Churros! Olé |
Snacken komt, net als alle vette, slechte voeding uit Amerika. Het is ontstaan vanuit het 'eten op straat' in Amerika dat overwaaide naar Nederland. In de jaren vijftig kwamen de snackbarretjes als paddenstoelen uit de grond en verkochten ze kroketten en patatjes met mosterd. Tegenwoordig heeft de snackbar een assortiment van minstens twee a4-tjes en valt er elke maand een heus krantje op onze deurmat met de nieuwste 'Megadeals, een arsenaal aan hamburgers en kinderboxen met kekke speeltjes' van de plaatselijk snackbar.
Ook zwanen hebben hun snackzonde... |
Het is niet gezond, maar oh zo lekker! Snacken! En dat mag best (Ja, dat mag best Sonja en Dr. Frank). Eén keer per week moet je jezelf een lekker makkelijk momentje gunnen, met een lekkere snack.
Daarom mijn eigen snackzondes op een rij. Een top-vijf:
1. Vietnamese Loempia's met chilisaus (niet de dikke, maar de lekkere dunne)
2. Broodje kroket met mosterd (gewoon tussendoor of na het stappen)
3. De 'gewone' hamburger van MC Donalds (vooral die éne augurk... Lovely!)
4. Raspatat (soort van aardappelpoeder in frietjesvorm)
5. Zwembad / Pretpark Patat (hij is geler, dikker én lekkerder)
2. Broodje kroket met mosterd (gewoon tussendoor of na het stappen)
3. De 'gewone' hamburger van MC Donalds (vooral die éne augurk... Lovely!)
4. Raspatat (soort van aardappelpoeder in frietjesvorm)
5. Zwembad / Pretpark Patat (hij is geler, dikker én lekkerder)
En laten we wel wezen, tegenwoordig ben je meer geld kwijt voor de welbekende aardappels, vlees, groente dan voor een snelle snack. Het moet toch pot-jan-dorie niet gekker worden! Kom maar door met dieVettax. Maar wel nadat ik mijn snackmomentje heb gehad. Dank u!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten