Lekker als ontbijt of als snack tussendoor |
Wat heb je nodig?
4 eieren
4 bananen
120 gram havermout (havervlokken of havermout)
handjevol rozijnen
handjevol lijnzaad (eigen twist!)
2 eetlepels Maple siroop (eigen twist!)
1 eetlepel kaneel (of speculaaskruiden, eigen twist!)
cakeblik
Prak de bananen met een vork in een mengkom, doe daar de eieren bij en mix dit. Roer vervolgens de havermout, samen met de kaneel (of dus speculaaskruiden) en de Maple siroop, door het banaan-ei mengsel. Schep de rozijnen en het lijnzaad er als laatste door, stort in een beboterd -of met kokosolie ingesmeerd- cakeblik en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden in circa 40 minuten goudbruin. Wordt de bovenkant van de cake te snel bruin? Dek dan het cakeblik af met aluminiumfolie. Laat de cake na het bakken afkoelen op een rooster. In de koelkast kun je deze cake een aantal dagen bewaren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten