donderdag 16 januari 2014

Smeuïge cake met appel en kaneel

Van mijn lief kreeg ik onlangs als cadeau een staande mixer! Whoop whoop!
Die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Ik maakte een cake met appel en kaneel.
Geen mix, of pakje, nee, deze cake 'was made from scratch'  zoals Jamie Oliver dat zou zeggen.

Wat heb je nodig:
200 gram zachte (room) boter
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
50 ml vanilleyoghurt
2 appels
1 vanillestokje
snuf zout
rasp van halve citroen

Het is belangrijk dat alles op kamertemperatuur is, anders gaat je beslag schiften en klonteren!!

- Verwarm de oven voor op 165 graden en vet een rechthoekige cakevorm in. (tip: gebruik de bakspray van dr. Oetker). Knip een rechthoek uit een stuk bakpapier en bekleed hier de bodem mee.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd één appel in dunne plakjes en verdeel deze over de bodem van de cakevorm. Strooi de kaneel over de schijfjes appel. Snijd de andere appel in kleine blokjes.
- klop de suiker, zachte boter, de citroenrasp en het merg van de vanillepeul in de mixer (of met de mixer) tot een glad geheel.
- Voeg één voor één de eieren erdoor en als laatste de yoghurt. Zorg dat tussendoor het ei goed is opgenomen in het beslag.
- Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel met het snufje zout toe en blijf mixen. Mix als laatste het beslag op de hoogste stand tot een lichtgeel, glad beslag. Spatel de appelblokjes door het beslag en giet het beslag in de cakevorm.
- Bak in het midden van de oven in circa een uur gaar. Controleer de gaarheid door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is je cake gaar.
- Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, haal dan de cake uit de vorm en laat verder afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten