donderdag 16 januari 2014

Italiaans stoofvlees

Laat maar sudderen die runderlappies! Een heerlijke stoof voor de zondag, of maandag, of dinsdag, of ... afijn,  elke dag lekker dus! Het kost even wat (stoof) tijd, maar je krijgt er een heerlijk stukje Italië op je bord voor terug.

Het recept is uit de eerste Allerhande van dit jaar.

Wat heb je nodig:
900 gram riblappen ( in grove stukken)
2 eetlepels bloem
4 tenen knoflook
1 bakje Italiaanse kruidenmix (AH, 20 gram)
6 eetlepels olijfolie
2 uien (gesnipperd)
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
500 gram trostomaten
300 ml witte wijn
1 citroen (schoongeboend)
1 bakje platte peterselie (20 gram)
keukentouw

- Meng de riblappen in een kom met zout en peper en wat bloem. Snijd de helft van de knoflook fijn. Bind het bosje Italiaanse kruiden goed bij elkaar met het keukentouw.
- Verhit 1, 5 eetlepel olie in een braadpan en braad het vlees aan in kleine porties.
- Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit de uit en de knoflook aan op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm al roerend voor circa 3 minuten.
- Snijd de tomaten in blokjes. Voeg met de wijn, Italiaanse kruiden en het vlees toe aan het uien - tomatenpureemengsel.
- Laat op laag vuur 2 uur stoven, met de deksel half op de pan. Voeg eventueel wat maïzena toe (opgelost in water) als de saus te dun is. Breng op smaak met zout en peper.
- Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie en de rest van de knoflook zeer fijn (dit mengsel heet gremolata).  Bestrooi het vlees vlak voor serveren met de gremolata.

Lekker met (verse) tagliatelle!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten