In 2009, twee jaar na die eerste ontmoeting, was Sonja 'hotter dan ooit'. Zó hot zelfs, dat er een magazine van haar op de markt kwam, waarvan er drie in mijn bezit zijn. In de zomer van 2009 viel ik al eens zes kilo af in vier weken tijd, maar in 2011 werkte het dieet bij mij niet. Waar het aan lag weet ik niet, maar na vier weken Sonjabakkeren was er slechts één kilo af. De boeken en magazines verdwenen in de kast, tot tien weken geleden.
Tien weken geleden besloot ik het dieet nog een kans te geven sloeg ik aan het Sonjabakkeren Inmiddels ben ik (al) acht kilo lichter! En dan te bedenken dat ik in het weekend wel eens smokkel en me écht niet aan het voorgeschreven één roseetje houd en ook in het weekend 's avonds lekker mee-eet als we langs de pizzaria, patatboer of kebabtent gaan! Ik ben dus 'dik' tevreden over het behaalde resultaat tot nu toe!
Of 't
moeilijk is? Nee! Totaal niet!! Sonja Bakker is geen dieet waarbij je
jezelf uithongert en van alles ontzegt: het is een manier van gezond
leven, veel groente en fruit, die je de rest van je leven kunt
volhouden (ik zou dan wel iets meer eten, want anders blijf je
afvallen). Natuurlijk zijn er moeilijke momenten. Zoals wanneer je
dat ene zelfgebakken appeltaartje, die überlekkere chocolade of een
schaal heerlijke (maar óh zo vette) hapjes aan je neus voorbij moet
laten gaan. Gelukkig is voor mij dan de blijdschap als ik weer in
mijn favo spijkerbroek pas, of mijn riem weer een gaatje verder dicht
krijg, mij het helemaal waard!
En ook van
Sonja mag je lekkere dingen, flensjes bijvoorbeeld! En geloof me, na
twee van deze kruidenflensjes zit je ook echt vol!
Het recept
gebruikt zalm, maar omdat ik geen zalm in huis had, gebruikte ik
casselerib, wat ook heel lekker was!
Kruidenflensjes
met casselerib
Voor
vier personen heb je nodig: 50 gram bloem, twee eieren, snufje zout,
200 ml melk, mespuntje provencaalse kruiden, twee takjes peterselie,
2 eetlepels vloeibare margarine en acht plakjes casselerib.
Was de
peterselie en hak deze fijn. Roer een glad beslag van de bloem,
eieren, zout, peterselie, provencaalse kruiden en melk. Laat de
koekenpan heet worden met een beetje vloeibare margarine en doe
hierin een lepel beslag. Strijk het beslag uit, zodat er een dun
flensje ontstaat. Bak de flensjes aan twee kanten lichtbruin. Ga door
tot het beslag op is. Beleg de flensjes met de casselerib en rol ze
op. Snijd ze in schuine stukken en serveer.
Héé Joyce, Leuke blog heb je! Ziet er mooi en lekker;) uit! Zag wel eens wat voorbij komen op Facebook en Twitter, leuk joh! Blijf je blog en 'Het Keukenprinsesje' volgen!;) Liefs, Céline Timmerman (p.s.: Succes met Sonja-Bakkeren!)
BeantwoordenVerwijderenHey Céline! Wat leuk dat je m'n blog leest!!! Het schrijven over eten is een beetje een uit de hand gelopen, maar ontzettend leuke, hobby! Dank voor je leuke reactie! Groetjes, Joyce
Verwijderen