zaterdag 19 oktober 2013

Breekbrood met kaas en verse kruiden

Het idee voor dit breekbrood vond ik in het magazine 'Boodschappen' van Plus (ja, de supermarkt) en is helemaal niet moeilijk om te maken! Wat heb je nodig? Een heel brood (rond, vierkant, rechthoekig, de vorm doet er niet veel toe), kaas, verse kruiden (zoals basilicum, tijm en oregano), knoflook, citroen, zout en peper en een scherp broodmes. 

Snijd het brood met het broodmes over de lengte in en daarna in de breedte, zodat je een soort blokjes krijgt. Snijd niet helemaal tot onderaan het brood, er moet namelijk wel wat te 'breken' overblijven. 

Verdeel wat geraspte knoflook (dan krijg je een intense smaak) tussen het brood. Verdeel de plakjes kaas en de verse kruiden door het brood. Rasp wat citroen over het brood en breng op smaak met zout en peper. 

Dan gaat het brood op een bakplaat de oven in, totdat de kaas gaat smelten. 

Serveer met een lekker goedgevulde soep. 




Variaties:

-> Vervang de kaas door zongedroogde tomaatjes en fijngesneden zwarte olijven

-> Maak het brood nog 'gevulder' met plakjes ham en dungesneden champignons (die je eerst even kort aangebakken hebt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten