Nodig
- (kant-en-klaar) pizzadeeg - oven
- 2 blikken gezeefde tomaten - deegroller
- oregano - mixer
- ongeveer 10 plakjes salami - bakpapier
- één rode, één gele paprika - mengkom
- 2 middelgrote uien
- een doosje champignons
- geraspte kaas
- 3 bolletjes mozzarella
- zout en peper
- olijfolie
Bereidingwijze
-> Bekleed een bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 220 graden Celcius (Heteluchtoven 200 graden Celcius) Tenzij anders aangegeven op verpakking pizzadeeg.
-> Snijd alle groenten in flinterdunne reepjes (paprika), halve ringetjes (ui) en plakjes (champignons)
-> Snijd ook de mozzarella vast in plakjes
-> Maak je pizzadeeg zelf of kijk voor bereidingswijze op de verpakking en laat het even rusten
-> Doe de gezeefde tomaten in een kom en snijd ze met twee messen kruislings tot een tomatenbrij. Meng hierdoor wat olijfolie, oregano en breng op smaak met zout en versgedraaide peper.
-> Bestuif je werkblad (én je deegroller) met een beetje bloem en rol je pizzadeeg uit tot een grote lap, er grootte van je bakplaat.
-> Verdeel je gezeefde tomaten-mengsel met de achterkant van een lepel over je pizzadeeg.
-> Leg daarop de plakjes salami en daarop de gesneden groenten
-> Bestrooi met beetje oregano en zout en peper en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas. Verdeel daarover weer de plakjes mozzarella.
-> In de oven in ongeveer twintig minuten gaar laten worden.
Vega-versie
Voor een vegaversie laat je de salami achterwege en voeg je bijvoorbeeld artisjokharten (uit blik) en kappertjes toe
Vis-versie
Voor een versie met vis laat je de salami achterwege en verdeel je een blikje uitgelekte tonijn/zalm of voeg je garnalen en mosselen toe aan je pizza.
Wat is jouw favo zelf-gemaakte-pizza recept? Deel het met ons!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten