- 90 gram bruine suiker
- 180 gram bloem
- 100 gram chocolade, in stukjes gehakt
- 2 eetlepels ongezouten boter (op kamertemperatuur!)
- 45 gram crunchy pindakaas
- 1 ei
- theelepel vanille-extract
- theelepel bakpoeder
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Mix de boter met de suiker en de pindakaas tot een luchtig geheel. Meng het ei en de vanille-extract erdoor en meng dit er goed door. Schep de bloem en het bakpoeder erdoor en mix goed door tot je een goed beslag hebt. Meng de chocoladestukjes erdoor en draai balletjes van het deeg. Verdeel de deegballetjes op de bakplaat (laat er voldoende ruimte tussen) en druk de balletjes plat met een vork. Op deze manier krijg je gelijk een leuk motiefje op je koekjes. Bak in de oven in ongeveer 10 á 15 minuten gaar en laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Druk de deegballetjes plat met een vork voor een motiefje |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten