maandag 20 mei 2013

Gehaktballen met een Franse twist

Waar ik deze geweldige tip ooit heb op gepikt, weet ik niet meer, maar let op, want dit gaat je leven veranderen! Nou ja, leven veranderen, laten we het erop houden dat je deze tip niet snel meer gaat vergeten ;-)

Voor een heerlijke smeuïge, goed gekruide gehaktbal neemt men: 1 pakje Franse uiensoep. Huh? Franse uiensoep? Ja, Franse uiensoep, geloof me het is heerlijk én je hoeft geen uien te snijden! Meng in een kommetje de uiensoepmix met een paar eetlepels water dat net van de kook af is en mix even goed door, zodat je een dik papje krijgt. Laat dit iets afkoelen tot de uien die door de soepmix zitten zacht geworden zijn en meng dit papje, samen met een eitje, door 500 gram gehakt. Draai er ballen van en bak deze rondom bruin in de boter en laat op laag vuur gaar worden (af en toe omdraaien).
Heerlijk met aardappelpuree en verse sperzieboontjes.

2 opmerkingen:

  1. Vond het wel heel zout, misschien is een half pakje uiensoep genoeg?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Of mss iets meer gehakt op het pakje uiensoep!

      Verwijderen