zondag 3 februari 2013

Supersnelle taart!

Wie wat bewaart heeft wat! Toen ik de vriezer aan het her-organiseren was, kwam ik een biscuittaartje en botercreme die daar al enkele maanden bivakkeerden!  Na een duik in de voorraadkast vond ik een zak amandelschaafsel en een blikje vlaaivulling. Hoog tijd om daar eens een lekker taartje mee te maken!

Voor deze heerlijke taart heb je het volgende nodig:

Biscuit taart (gemaakt met Mix voor Biscuit van de Leukste Taartenshop)
Botercreme (gemaakt met Mix voor Botercreme van de Leukste Taartenshop)
Blikje vlaaivulling (smaak naar keuze)
Geschaafde amandelen
(Karamel)suiker
Chocoladeschaafsel

Laat de biscuittaart en de botercreme ontdooien. Pureer de inhoud van het blikje vlaaivulling met behulp van een staafmixer. Snijd de taart over de lengte doormidden zodat je twee plakken taart krijg. Spuit een 'dijkje' van botercreme (in een boterhamzakje, knip punt eraf en je hebt een spuitzakje) langs de rand van de onderste helft van de taart. Verdeel de vlaaivulling in het midden van het dijkje. Door het dijkje van botercreme zal de vulling niet uit de taart lopen.

Leg de bovenste plak van de taart er bovenop en druk goed aan. Verdeel een rijke laag botercreme over en langs de randen van de taart. Dit wordt namelijk straks de 'plaklaag' van je geschaafde amandelen.


Leg de geschaafde amandelen op een bakplaat met bakmatje en rooster ze even onder een hete grill.
Laat de amandelen even afkoelen. Zou je de amandelen gelijk over de taart verdelen, dan loop je kans dat je botercreme smelt. Schep ook een ruime eetlepel (karamel)suiker door de amandelen.

Bedek de taart met de geschaafde amandelen. Begin met de zijkant van de taart en strooi vervolgens rijkelijk over de bovenkant van de taart. Strooi er nog wat karamelsuiker over en garneer met geschaafde chocolade. Dit gaat het makkelijkst door een dik blok chocolade (reep) op z'n kop te leggen en een scherp mes aan beide kanten vast te pakken. Vervolgens schaaf je met het mes naar je toe. Zo maak je je eigen chocoladeschaafsel.

Zo heb je in een handomdraai een heerlijke luxe taart! Oké, eerlijk toegegeven is het meeste werk voor deze heerlijke taart al een aantal maanden geleden gedaan. Daarentegen is het wel lekker makkelijk! Ben je dus biscuit taarten aan het bakken, maak er dan 1 of 2 meer en vries ze in! Zo heb je er een paar weken/maanden later plezier van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten